снимка: Dietmar Bsonek, УикипедияМорският курорт Обзор иска да се отдели от

...
снимка: Dietmar Bsonek, УикипедияМорският курорт Обзор иска да се отдели от
Коментари Харесай

Обзор иска да се отдели от Несебър

снимка: Dietmar Bsonek, Уикипедия

Морският курорт Обзор желае да се отдели от Несебър и дружно с 6 села да стане независима община, оповестиха уредниците от Инициативния комитет. В последния месец те събират подписи, с цел да започват комплицираната административна процедура.

Населените места се намират северно от Стара планина, в радиус от 15 км от Обзор. Това са селата Емона, Баня, Раковсково, Приселци, Паницово и Козница.

„ Събрани са 1300 подписа, от които 1250 са годни. Налице са над 50 % от записаните гласоподаватели и процедурата може да стартира ”, обобщи пред Флагман.бг адв.Марин Божков, ръководител на УС стратегия „ Достъп до правораздаване ”, която следи законосъобразността на дейностите на всички страни в този референдум.

 

 

За сряда е планувано изключително съвещание на ОбС-Несебър на което предлагането ще бъде подложено на гласоподаване.

Решението ще бъде с съвещателен темперамент и ще се приложи в цялата кореспонденция, след което ще се прати при регионалния шеф дружно с икономическата и обществена аргументация, че Обзор може да съществува като независима административна единица. Необходим е и проект за публичен ред и обществени действия.

Областният шеф би трябвало да прегледа законността и по-късно, в случай че са спазени всички процедури, да върне проблема към ОбС-Несебър, който в двумесечен период да насрочи референдум, изясни Марин Божков.

Няма условие за изборната интензивност на локалния референдум, в случай че бъде получено утвърждението от локалните поданици, ще се пристъпи към структуриране на бъдещата община

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР